تحقیق درباره شخم و شخم زدن
منظور از شخم زیرورو سازی خاک با گاوآهنهای سوکی و بشقابی است. گاو آهن قلمیخاک را زیرورو نمیکند بلکه میشکافد. ممکن است وضعیتی را که گاو آهن قلمیدر خاک ایجاد میکند «نیمه شخم» نامید. با این که بعضی از انواع دیسکها نیز ممکن است خاک و بقایای بعضی محصولات را به خوبی با خاک اختلاط دهند، اما به منظور جلوگیری از پیدایش ابهام بهتر است استفاده از دیسک را دیسک زدن نامید و اصطلاح شخم را به کارگیری گاو آهنیهای سوکی و بشقابی محدود ساخت.
تهیه زمین در بسیاری موارد باشخم زدن آغاز میشود که خود مهمترین مرحله در تهیه زمین محسوب میسود. چنانچه شخم از نظر زمان و عمق بطور صحیحی انتخاب نگردد. و بطورکلی با کیفیت مطلوبی انجام نشود. نه تنها نتایج مفیدی در بر نخواهد داشت بلکه در شرایطی میتواند به خرابی بستر و گاهی خسارتهای جبران ناپذیر منجر گردد.
روش شخم زدن و تسطیح سنتی با تیلر به گونه ای است که کاربر برای ایجاد برخی از حرکتهای تیلر مانند دور زدن، بالا آوردن گاوآهن و… باید به دنبال تیلر در زمین راه برود. این راه رفتن فرد به دنبال تیلر علاوه بر آن که سرعت عملیات شخم زنی را کاهش میدهد، به خاطر شرایط فیزیکی زمین و وجود حشرات در این اراضی، صدمات و جراحاتی را به کاربر وارد میکند.
انسان همواره با تکیه بر نیروی تفکر خود سعی در شناخت هر چه بیشتر جهان پیرامون خود داشته است. در حوزه مادی این شناخت راه را برای عرضه طرحها و راه حلهای جدید برای رفع نیازها میگشاید. محصور بودن انسان در زمان و مکان همواره به نوعی او را ملزم ساخته تا از امکانات موجود و قابل دسترس خود در همان زمان استفاده کند.
بعد از این که انسان کشاورزی را آموخت، در ابتدا برای کاشت دانههای خود در زمین با استفاده از ابزاری چوبی در زمین حفره ای کوچک ایجاد کرده و پس از قرار دادن بذر در این حفره، سطح آن را با خاک میپوشاند. انیکاها در امریکای جنوبی و مصریان باستان مانند اغلب فرهنگهای بومیجهان به این شیوه کاشت را انجام میدادند. حتی امروزه نیز صدها هزار کشاورز در امریکای مرکزی و جنوبی از این روش برای کاشت غلات استفاده میکنند. با این وجود از زمانهای گذشته با توجه به تفاوت شرایط محیطی در هر منطقه، روش دیگری نیز برای آماده سازی زمین برای کشت وجود داشته که همان شخم زدن زمین پیش از کاشت بذر است.
از آنجا که منبع انرژی مناسب و قابل استفاده انسان اولیه انرژی ماهیچه ای خود و حیوانات اهلی بوده است، ابزارآلات اولیه شخم نیز بر این اساس طراحی شده و به کار گرفته شده اند. براساس بررسیهای انجام شده در قرنهای شانزدهم تا هجدهم میلادی، نیروی اسب و انسان برای به کار انداختن خیشهای چوبی مورد استفاده در مزارع کشاورزی لازم و ضروری بوده است.
سال 1797 میلادی اولین گاوآهن توسط چارلز نیوبولد در امریکا اختراع شد. سال 1819 گاوآهن دیگری توسط جترو وود در نیویورک ساخته شد که از نظر طراحی با نمونه پیشین اندکی متفاوت بود. در این نمونه اشکالات موجود در اولین گاوآهن ساخته شده تا حدودی از میان برداشته شد. این ابزار از آهن ریخته گری در سه قطعه ساخته شد که در نتیجه یک قطعه شکسته شده را میتوان بدون تعویض کل دستگاه خارج و با قطعه دیگری جایگزین کرد. این دستگاه در آن زمان بشدت مورد استقبال کشاورزان قرار گرفت و تعداد زیادی از این گاوآهنها ساخته و به فروش رسید. از آن پس شاهد تحولات بسیاری در طراحی ابزارآلات کشاورزی بوده ایم که با هدف تسهیل فرآیند کشاورزی برای کشاورزان صورت گرفته است…